Matbröd

Vårt bröd är bakat med omsorg och enligt traditionella anor. Brogyllens alla bröd innehåller vår egen surdegskultur, som vi vårdar omsorgsfullt. Surdegen är en viktig del av brödet, förutom bredare smak och bättre struktur ger den också en jämnare blodsockerhalt genom att näringen tas upp långsammare i kroppen. Surdegen gör att brödet får en längre hållbarhet.

  Korgbröd
Ett härligt surdegsbakat tyskt lantbröd. Brödet innehåller mycket surdeg och finmalt råg, vilket gör att det blir matigt.  Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Fullkornsbröd
Vi gör en skållning på hela råg korn, vilket gör att kornen blir mjuka och lätta för kroppen att ta upp. Brödet innehåller även klippt råg och surdeg, som gör brödet saftigt och hållbart. Brödet finns i våra butiker tisdag, torsdag, fredag.
  Brännvinsbröd
Ett gott grovt matbröd med solrosfrön och potatis. Vi bakar det på rågmjöl och surdeg. Brödet finns i våra butiker alla daga
  Sultanbröd
Fantastiskt matbröd på russin och klyftade svenska äpplen. Brödet innehåller finmalt råg och surdeg som bryter av fruktsmaken perfekt. Passar bra till en god cheddarost. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  GI-bröd
Ett saftigt hälsosamt bröd med pumpakärnor, krossade linfrön och solrosfrön. Gjort på klippt råg, havre och surdeg. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Svedjerrågsbröd
Gammal nordiskt särderssorts med en fantastisk smak, brödet håller sig saftigare längre och har en fin mild smak.
  Formfranska
Gjort på vetemjöl och surdeg. Ett vitt gott bröd att rosta, eller t.ex. göra en härlig löjromstoast på. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Snoddas
Ett vitt matbröd som är flätat, och med vita och blåa vallmofrön på toppen. Brödet är bakat på vetemjöl och vår surdeg. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Champagnebröd
Franskt grahamsbröd med härliga porer. En frasig yta med små bubblor, där av namnet. Brödet är neutralt och passar fantastiskt bra att rosta med lite marmelad på. Brödet finns i butiken alla dagar.
  Olivbröd
Härligt Italienskt matbröd med gröna oliver. Bakat på vetemjöl, surdeg och olivolja. Ett måste till alla salladsbufféer. Brödet finns i butiken alla dagar.
  Valnötsbröd
Ett surdegsbakat bröd på finmalt råg och rikligt med valnötter, vilket innehåller Omega 3. Brödet är fantastiskt att rosta, eller varför inte göra en toast med getost och honung i ugnen. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Rågsiktskaka
En klassisk kaka bakat på finmalt och klippt råg, innehåller även malt. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Skepparlimpa
Ett kryddat saftigt bröd med kummin, malt och råg, bakat på surdeg. Brödet finns i våra butiker alla dagar.
  Hälsobröd
Nyttigt och härligt bröd med sesamfrön och linfrön. Bakat på finmalt råg och surdeg. Brödet finns i våra butiker måndag, onsdag, fredag.
  Levain
Franskt surdegsbröd som är stenugnsbakat.
  Danskt rågbröd
Ett härligt grovt matbröd med fikon, vilket gör brödet saftigt. Det innehåller även solrosfrön och krossat korn samt surdeg. Skär tunna skivor och lägg en god ost på eller rosta med lite smör. Brödet finns i våra butiker måndag, onsdag, fredag.
  Stor hålkaka
En stor härlig tekaka, mjuk och god. Brödet finns i våra butiker alla dagar