Äta på brogyllen

Frukost

Mån-Fre 7.00-10.30

Lör 8.00-11.30

Sön 8.00-12.00

Brogyllens frukost

VALFRI FRALLA, OST, SKINKA & GRÖNSAKER

VANILJYOGHURT MED BÄR & MÜSLI

NYGRÄDDADE CROISSANTER MED MARMELAD

KOKT ÄGG & KAVIAR

FÄRSKPRESSAD APELSINJUICE

BRYGGKAFFE ELLER VALFRITT TE

86 KR

GYLLENE PANNKAKSFRUKOST

med färska bär, nutella, lönnsirap & bärkompott

Hallonsmoothie

Bryggkaffe eller valfritt te

98 KR

GRÖNFRUKOST

AVOKADOSMÖRGÅS PÅ RÅGBRÖD, TOMAT, SPENAT, KORIANDER, CHILI & SESAMFRÖN

CHIAPUDDING MED ÄPPLEKOMPOTT/ SMOOTHIEBOWL MED BÄRKOMPOTT

KOKT ÄGG / ÄGGRÖRA

GRÖN JUICE

Bryggkaffe eller valfritt te

95 KR

TILLÄGG AV INGEFÄRSSHOT

20 KR

Man kan tro att det är enkelt att baka något så vardagligt som ett bröd. Man kan också tro att det är den berömda stenugnen som skapar den där perfekta kombinationen av ett saftigt mjukt innehåll och en härlig krispig skorpa. Det gör den också, men bara delvis. Varje del i produktionen är lika viktig för slutresultatet. Bagaren vet att det är en process att baka det perfekta brödet, och det är en process som måste få ta sin lilla tid. Ibland tar det flera generationer att få till det där extra, det där som skapar gyllene bröd. Detaljer är viktiga. Det är därför vi på Brogyllen i allra största mån försöker bevara våra traditionella recept samtidigt som vi hela tiden försöker utveckla vårt sortiment.

Allting börjar med råvarorna. Brogyllen arbetar endast med rena råvaror och mjöl som vi kan lita på. Därefter kommer degen. Luft arbetas in i degen och mjöl tillsätts till dess bagaren är nöjd med konsistensen. Med samma varsamhet som man hanterar ett litet barn läggs degen ner i sin jäskorg och skyddas med sitt täcke – en bakduk. I jäskorgarna växer små ynkliga degknuten till massiva degar medans bagaren sysselsätter sig med att göra fyllningar till bullar och kransar. När degen har växt till dubbel storlek trycker bagaren lätt med fingrarna för att se om de som gropar som bildats av fingertopparna snabbt går tillbaka. Förvinner groparna direkt är degen färdigjäst och är redo för gräddning i vår stenugn, som är sista steget i vår bakningsprocess. Först när gräddningen är över och ett välskapat, gott doftande bröd kommer ut kan vi fastslå att hela processen har varit lyckad, från kornen på åkern till temperaturen i ugnen. Det kallar vi för ett äkta hantverk.

Hur Brogyllen är anpassade för Covid-19

Bästa Kund,

Vi på Brogyllen följer löpande utvecklingen av Covid-19. Vi anpassar oss och agerar noggrant efter nya rekommendationer, riktlinjer och restriktioner, därav har ett flertal åtgärder utförts i syfte att begränsa smittspridningen.

I alla våra butiker kan du genom ett samtal till önskad butik lägga din beställning, vänta utanför butiken och betala med Swish. Personalen i butiken packar din beställning på ett säkert och ansvarsfullt sätt och möter dig utanför butiken för att ge dig din beställning. Vi har även utvecklat en webbshop med nedsatt pris på hemleverans för er som föredrar att få beställningen hemskickad.

Samtliga butiker har infört lösningar för att minimera trängsel i största mån; exempelvis genom nummerlappar för att undvika köbildning, noggrant avsatt utrymme mellan sittplatser och tillgång till uteservering året runt.

Vi vill att Du som kund ska känna dig trygg i alla våra butiker. Genom att hjälpas åt och följa Folkhälsomyndighetens tillsynsvägledning tar vi oss igenom detta tillsammans. 

Instagram did not return a 200.